5 nejoblíbenějších produktů maminek

Které produkty mají české maminky nejraději? My to víme a rádi se s vámi podělíme.

 

Hnízdečka pro miminka

Bezpečnostní hnízdečka jsou skvělá. Jsou útulná, krásná, umožňují děťátku být všude s maminkou. Miminko může pozorovat všechny každodenní činnosti rodičů, navazovat s nimi kontakt a přitom být v bezpečí (rodiče se nemusí bát, že by se dítě překulilo a spadlo). Hnízdečka se dají snadno přenášet kdekoliv po bytě a některé páry ho rády využívají i do manželské postele. Děťátko je díky němu u maminky, může se kdykoliv nakojit a přitom maminka ani tatínek nemusí mít strach, že by miminko zalehli.

 

Záslepky do zásuvek a chrániče na hrany

Malá investice s nevyčíslitelným preventivním potenciálem. Děti jsou malé všetečky a vše chtějí vyzkoušet. Zaslepené zásuvky jsou zkrátka bezpečnostním základem číslo jedna v každé domácnosti s malými dětmi. Záslepky existují v nejrůznějších vzorech a liší se způsobem vytahování. Druhou nepostradatelnou věcí jsou chrániče na rohy stolů, skříněk a jiné ostré hrany v domácnostech. Tak jako chléb padá namazanou stranou vždy dolů, tak si buďte jistí, že i kdyby v místnosti byl jen jeden nechráněný roh, dítě ho téměř záhadným způsobem najde a spadne na něj – samozřejmě dle Murphyho zákona – přesně na hlavičku.

 

Chůvičky

Tentokrát není řeč o milých studentkách, které si chodí přivydělávat hlídáním spících dětí. Teď mluvíme o elektronických přístrojích, které umí přenášet zvuk, obraz a u některých druhů můžete i vy mluvit přímo na miminko pomocí mikrofonu. Naprosto skvělá věc, která potěší starostlivé rodiče, kteří si díky chůvičce mohou užít aspoň trošku intimity a společného, nerušeného času.

 

Vybavená dětská lékárnička

Kdo je připraven, není zaskočen. Dítě vnímá úrazy a stresové situace tak, jak je prožívá maminka. Pokud maminka zůstává v klidu, je v klidu i děťátko. Maminky si oblíbily speciální sety lékárniček, kde jsou všechny důležité věci, které pro děťátko v dané věkové kategorii potřebují. Pak už stačí jen mít lékárničku na dobře přístupném místě a všechny drobné úrazy projdou bez stresu a slziček.

 

Monitoring dětí na dálku

Kvůli strachu rodičů nemohou děti prožívat tolik dobrodružství a svobody, jak by pro svůj zdravý (a dravý) vývoj potřebovali. Rodiče, kteří si uvědomují nutnost rozvoje samostatnosti u dětí a současně nechtějí podcenit zdraví svých dětí, si oblíbili speciální monitorovací náramky. Díky nim rodiče na mapě vidí, kde dítě právě je. Některá zařízení mají i funkci, která dá rodiči okamžitý alarm v případě, že by se někdo pokusil dítěti náramek sundat.